Max Verstappen start de Grand Prix van Maleisië zondag vanaf de derde positie. In de kwalificatie op het circuit van Sepang stootte de jarige Nederlander teamgenoot Daniel Ricciardo op de valreep terug naar de vierde plek.

Verstappen moest na één run in Q3 Ricciardo nog voor zich dulden. In zijn laatste poging verbeterde hij zich echter tot een 1:30,541, vijf honderdsten van een seconde voor Ricciardo. Op polesitter Lewis Hamilton moest Verstappen een halve seconde toegeven. In het kwalificatieduel met Ricciardo staat Verstappen nu met 11-4 voor.

In de eerste kwalificatiesessie had Verstappen aan één poging genoeg om de tweede plek neer te zetten. Op de softband reed hij een 1:31,920. Daarmee was hij drie tienden langzamer dan Hamilton en een halve seconde sneller dan Ricciardo, die Q1 op de supersofts reed.

Ook in het tweede deel van de kwalificatiedeel zat Verstappen dicht in de buurt van de kop. Hij was derde, opnieuw na één ronde. De Red Bull-rijder lag ruim een tiende achter op Bottas en slechts vijf duizendsten op Räikkönen. Op Ricciardo pakte Verstappen ongeveer twee tienden.