Max Verstappen heeft de derde tijd geklokt in de eerste vrije training op het Marina Bay Street Circuit in Singapore. Hij was 0.121 seconde trager dan snelste man Daniel Ricciardo.

De sessie begon voor Verstappen met een opmerkelijk moment: hij zat al in de auto, maar bleek twee rechter handschoenen te hebben. Niet handig, maar een snelle wissel bracht uitkomst en na een minuutje of zes stuurde hij zijn Red Bull de baan op voor een installatieronde.

Zijn eerste getimede run volgde een kleine twintig minuten later. Verstappen ging op ultra softs op pad en liet een derde tijd noteren, achter de Mercedes-coureurs, die op super softs hadden gereden. Teamgenoot Daniel Ricciardo verwees Verstappen echter vrijwel direct terug naar P4.

Het was aardig stuivertje wisselen vooraan, waar Verstappen vrolijk aan meedeed.

Verstappen sprong met zijn volgende rondje echter naar de eerste plek, met een tijd van 1:44.058, hij was daarmee 0.178 sneller dan Lewis Hamilton en stond zo na een halfuur bovenaan. Kort daarna pakt Ricciardo P1 weer af, voor Verstappen counterde met een 1:43.278.

Na zo’n acht ronden op dat setje banden ging Verstappen na binnen, nadat hij ook nog een volle slide had gemaakt in de S-combinatie van bocht één en twee, welke hij goed opving. De Nederlander stond vervolgens enige tijd binnen, terwijl Hamilton halverwege weer bovenaan kwam te staan.

Met 57 minuten trainingstijd op de klok, ging Verstappen weer naar buiten. Op ultra softs was hij wederom rap onderweg en een tijd van 1:42.805 bracht hem op dat moment de eerste plek, tot wederom Ricciardo er net onderdoor dook, met 1:42.489. Verstappen ging nog wel naar 1:42.610.

De Aussie Ricciardo was echter sneller geweest in de tweede en derde sector en had daar het verschil van 0.121 gemaakt op Verstappen. Dat bleef, ondanks nog een latere run van de twee, ook zo. De Red Bull-coureurs eindigden zo als eerste en derde, met Ferrari’s Sebastian Vettel er tussenin.