Max Verstappen is lang niet ontevreden na afloop van de eerste trainingsdag op het Circuit of the Americas, waar hij achtereenvolgend de derde en de vijfde tijd reed.

’s Morgens was de Nederlander de snelste Red Bull-coureur. In de tweede training reed Verstappen zijn snelste dagtijd van 1:38,258, maar moest hij teamgenoot Daniel Ricciardo niettemin zeven tienden van een seconde voor zich dulden. “Het ging lang niet slecht”, zegt Verstappen op zijn website.

“Mijn korte run ging niet fantastisch”, zegt de Nederlander over zijn enigszins tegenvallende rondetijd. “Ik besloot veel afstellingen te laten terugzetten zoals die tijdens de eerste sessie waren. Daarom duurde het wat langer voor ik de baan weer op kon. Tijdens de lange runs ging alles prima, dus ik ben vol vertrouwen voor morgen.”

Veel downforce
Voor een goed resultaat zal Verstappen een betere tweede sector moeten rijden dan in de middagtraining, toen hij daar tijd liet liggen. “De snelle bochten in de eerste sector zijn het belangrijkst, maar ook de langzame bochten in de tweede en derde sector zijn belangrijk. We rijden daarom met veel downforce”, aldus Verstappen.

Nadat zijn setup was aangepast, kon Verstappen tijdens de lange runs goed in de buurt van Mercedes blijven. De negentienjarige durft nog geen wilde voorspellingen te doen voor de rest van het weekend. “Het wordt moeilijk het gevecht met Mercedes aan te gaan, maar we doen ons best en zien wel waar we eindigen. Uiteraard proberen we altijd het podium te halen.”