Max Verstappen is de Grand Prix van China gefinisht op de derde plek. De Nederlander vocht zich in een spannende race omhoog vanaf de zestiende startpositie.

Verstappen begon de race vanaf de op het oog weinig kansrijke zestiende plek. Toch lag de Nederlander na een paar ronden alweer op de vierde plek. Alleen in de eerste ronde maakte hij al negen plaatsen goed.

Net als vrijwel alle andere coureurs startte Verstappen op intermediates. Op de snel opdrogende baan was een wissel naar slicks snel noodzakelijk. Dankzij een safetycarfase voor een crash van Antonio Giovinazzi kon Verstappen die pitstop maken zonder posities te verliezen – sterker nog: nadat alle coureurs hun banden hadden gewisseld, lag Verstappen vierde.

Opmars
Daarmee was Verstappens opmars nog niet gestuit. Nadat de safetycar de pits weer had opgezocht, haalde hij Kimi Räikkönen in, en een paar ronden later teamgenoot Daniel Ricciardo. Het leverde Verstappen na elf ronden racen de tweede plek op, achter raceleider Lewis Hamilton.

Die plek hield Verstappen vast tot halverwege de race. Toen ging de Nederlander in de fout onder druk van een aanstormende Sebastian Vettel. In een poging zijn positie te verdedigen tegenover de Ferrari-coureur, verremde Verstappen zich. Met een flat spot op zijn band moest hij naar de pits voor een nieuwe set supersofts. Hij viel terug naar de zesde plek.

Inhaalpoging
Toch kreeg Verstappen het podium weer in handen. Bottas, die na Verstappens pitstop vlak voor de Red Bull-coureur reed, werd snel ingehaald. Toen vervolgens ook de andere rijders voor hem een set verse banden moesten halen, won Verstappen nog twee plekken, ten koste van Ricciardo en Räikkönen.

In de laatste tien ronden moest Verstappen zijn derde plek nog volop verdedigen tegenover Ricciardo. De Australiër was sneller en zat continu binnen een halve seconde van Verstappen. In de hairpin vlak voor de finish waagde Ricciardo in de laatste ronde een inhaalpoging. Verstappen verdedigde echter en Ricciardo blokkeerde een wiel, waardoor Verstappen zijn plek behield.