Max Verstappen hoopt na het moeizaam verlopen weekend in Monaco dat de verbeterde motor hem kan helpen aan een mooi resultaat bij de Grand Prix van Canada. Hij mikt hierbij op een podium.

Verstappen vindt Montreal een bijzonder circuit. ”Het bevat zowel trage bochten met weinig grip als veel lange rechte stukken. Daarnaast rijdt je vlak langs de muren, iets wat een speciaal gevoel geeft. Het is essentieel om hier de juiste balans te vinden met de afstelling.”

Het favoriete gedeelte van de baan van Verstappen is de laatste hairpin voor het rechte stuk. ”Daar moedigen veel fans ons altijd aan.” Een mooi resultaat is haalbaar, vertelde hij. ”Hopelijk kan het door de verbeterde motor een positieve race worden. We proberen op een podium te mikken.”

De week na Canada verhuizen de teams naar Azerbeidzjan voor de Grand Prix van Europa. ”Het circuit van Baku oogt interessant, omdat het een heel lang recht stuk heeft. Hierdoor is het lastig om de juiste afstelling te vinden, want op een stratencircuit wil je eigenlijk veel downforce hebben.”

Max Verstappen houdt wel van een geheel nieuwe race op de kalender. ”Het is altijd mooi om nieuwe landen en circuits te ontdekken. Iedereen begint dan vanaf nul.” Zijn vader, Jos Verstappen, racete al eens in Baku in 2012 en was positief over de stad. ”Volgens mijn vader is het een mooie plek om te zijn. Ik kijk er dus naar uit.”