Max Verstappen is tevreden met hoe zijn vrijdag op de Hungaroring is verlopen, maar verwacht dat het zaterdag en zondag spannend wordt, met kleine verschillen tussen de drie topteams.

Of zijn team Red Bull sterk genoeg is om zaterdag de zo belangrijke poleposition te pakken in Hongarije, durft hij dus ook niet te zeggen. “Dat weet ik niet”, laat Verstappen optekenen na een ‘positieve’ vrijdag. “Onze auto deed het goed, zonder problemen”, zegt hij daarover. “Wel verliezen we nog wat op de rechte stukken. We kunnen de auto denk ik nog wel verder verbeteren, maar of het genoeg is voor pole…”

Verstappen zelf sloot de eerste training als derde af en de tweede als tweede, met zijn eigen teamgenoot Daniel Ricciardo die in de ochtend het snelst was en Ferrari’s Sebastian Vettel in de middag. Verstappen wil echter ook Mercedes, met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas vijfde en zesde in VT2, nog niet uitvlakken: “Want volgens mij hadden ze allebei ‘een momentje’ in de tweede training.”

Mercedes lijkt qua race pace verder ook gewoon sterk, net als Ferrari, zo vervolgt de Nederlander. “Dus het zal dicht bij elkaar zitten.” Ook dat maakt de kwalificatie dus belangrijk, want inhalen is ontzettend lastig op de Hungaroring. “Veel zal dus afhangen van hoe het straks staat als Mercedes en Ferrari zaterdag hun speciale kwalificatiestand gebruiken voor de motor. We moeten maar zien.”