Max Verstappen vindt het ‘belachelijk’ dat de wedstrijdleiding hem terug gezet heeft naar de vijfde plek in de Grand Prix van Mexico. Volgens de Nederlander gaat Red Bull in protest tegen het besluit.

Verstappen kwam in Mexico-Stad als derde over de streep, maar verloor die positie door een tijdstraf van vijf seconden. Die kreeg hij direct na de afloop van de race omdat hij een paar ronden voor de finish rechtdoor was geschoten in de eerste bocht, terwijl hij probeerde Sebastian Vettel achter zich te houden. Volgens de wedstrijdleiding genoot Verstappen voordeel van zijn uitstapje door het gras.

“Het is belachelijk”, zegt Verstappen tegen Ziggo Sport over het besluit. “In de eerste bocht na de start gingen Hamilton en Rosberg er allebei vanaf. Daar wonnen ze veel meer door. Ik vind het echt ongelofelijk.”

Red Bull laat het er niet bij zitten, weet Verstappen. “Het is balen, maar het team is bij de stewards. Ik ben benieuwd wat daaruit komt.”

Heel domme manier
Het is niet duidelijk of de renstal ook zal protesteren tegen het feit dat Vettel geen straf kreeg omdat hij van richting veranderde onder het remmen om zo een aanval van Daniel Ricciardo te blokkeren. Verstappen zou met zo’n protest waarschijnlijk geen moeite hebben. “Hij bewoog onder het remmen, echt belachelijk. Kijk, ik doe het tenminste goed, hij doet het op een heel domme manier.”

Over zijn race voor het akkefietje met Vettel is Verstappen tevreden. “Het ging gewoon supergoed”, zegt hij. “Zeker omdat ik de banden zo lang goed kon houden. Op het einde was het heel moeilijk, maar we hadden gewoon die derde plaats.”