Updates, daar draait het om tijdens het Formule 1-weekend in Spanje. Elk team heeft wel updates mee, groot of klein, dus op wonderen rekent Red Bulls Max Verstappen niet. Maar: “Elk beetje helpt en hopelijk zijn onze updates beter dan die van onze rivalen.”

“Ik verwacht niet dat we ineens een sprong naar voren maken”, maakt Verstappen donderdagmiddag in Barcelona maar gelijk duidelijk. “Het is een stap vooruit”, omschrijft hij de updates die Red Bull heeft meegebracht. Niks geks dus, wil een collega-journalist weten. “Nee. Ik zag hier en daar wat over dat we met een ‘B-auto’ op de proppen zouden komen, maar dat is niet zo, ik weet niet waar dat vandaan komt.”

Lees ook: Liveblog GP Spanje: Updates, verkeerstips en Kvyat die het opneemt voor Ricciardo

Vooralsnog luidt het devies dus dat ‘elk beetje helpt’. Zeker met vrijwel elk team dat updates mee heeft genomen in de tas naar Spanje. “Natuurlijk is dat zo, heeft iedereen updates, maar hopelijk zijn die van ons beter.”

“Ik hoop dat we dichterbij zitten, het ons iets dichterbij brengt”, vervolgt Verstappen. Het is sowieso vrijwel het hele jaar door doorontwikkelen, zeker in de eerste seizoenshelft, weet Verstappen. Wat de focus was voor de updates voor nu? Niets in het bijzonder, vertelt Verstappen. “Het zijn vooral allemaal kleine dingetjes die beter kunnen.” Het is ook niet zo dat zijn Red Bull RB15 niet goed of prettig aanvoelt, zegt hij. “We hebben gewoon meer grip nodig, voor en achter.”

In Spanje hoopt de Nederlander gelijk de vruchten te plukken van Red Bulls werk op de fabriek in Milton Keynes, al gaat het maar om een stap(je) in de juiste richting. “En dan hoop ik natuurlijk dat we door blijven ontwikkelen.”

Een duidelijk zichtbare update is er wel in de vorm van Red Bulls nieuwe hospitality-onderkomen, het Holzhaus. “Dat bevalt goed. Het is mooi en groot.” Aan Verstappens privé kleedkamertje is nu niks veranderd, al had hij zichzelf eerder dit jaar al wél geüpgrade. “Ik heb Daniels kamertje ingenomen. Die van hem was groter, maar nu hij weg is, heb ik dat gepakt en ben van kamer gewisseld.”

Video: Van Mercedes tot Williams via Red Bulls ‘Holzhaus’: alle motorhomes van de teams op een rijtje