Max Verstappen is als tweede gefinisht in de Grand Prix van Frankrijk. Hij profiteerde in Le Castellet van een tumultueuze openingsronde en reed vervolgens een foutloze race.

Aan de finish moest Verstappen 7 seconden toegeven op winnaar Lewis Hamilton. Hij had 18 seconden voorsprong op nummer drie Kimi Räikkönen. Dankzij zijn tweede plek, het beste resultaat dat Verstappen dit seizoen heeft behaald, komt de Nederlander in het WK 3 punten dichter bij Räikkönen, de nummer vijf.

Bij de start won Verstappen – vertrokken als vierde – meteen twee plekken. Door in de eerste bocht over de uitloopstrook te rijden, wist hij een botsing tussen Sebastian Vettel en Valtteri Bottas te ontwijken. Carlos Sainz belandde in zijn langzamere Renault achter Verstappen op de derde plek. Daar fungeerde hij de eerste ronden na de safetycarfase voor de startcrash als buffer: nummer vier Ricciairdo verloor een paar seconden terwijl hij probeerde Sainz voorbij te steken.

Verstappen ging van alle rijders aan de kop van het veld veruit het vroegst naar binnen. Al in de 26ste ronde ruilde hij zijn supersofts in voor softs. De concurrentie volgde in de 29ste ronde (Ricciardo) en in de 33ste ronde (Hamilton). Voor de stand veranderde het niets: de Nederlander bleef tweede, achter Hamilton en voor Ricciardo.