Max Verstappen heeft na een serie pechraces zijn eerste podiumplaats van het seizoen 2018 binnen. In de Grand Prix van Spanje werd hij dankzij een tactische fout van Ferrari derde.

Verstappen vertrok als vijfde en behield de positie na de start. De Red Bull-coureur rukte op naar de vierde plek doordat Kimi Räikkönen uitviel met een defecte Ferrari. Het podium kreeg Verstappen vervolgens cadeau, toen Ferrari Sebastian Vettel 25 ronden voor de finish naar binnen haalde tijdens een virtual safetycar-fase.

Vettel belandde zo’n twee seconden achter Verstappen, maar kon niet echt dicht bij de Nederlander komen. Dat die de linker endplate van zijn voorvleugel miste door een botsing met achterblijver Lance Stroll, maakte blijkbaar niet uit voor zijn tempo. Aan de finish lag Verstappen 0,7 seconden voor op Vettel. Teamgenoot Daniel Ricciardo finishte 24 seconden achter Verstappen als vijfde.

De laatste keer dat Verstappen op het podium eindigde, was in de Grand Prix van Mexico vorig jaar. Die won hij. Dit jaar had Verstappen tot nu toe veel pech, vooral door botsingen die hij (deels) zelf veroorzaakte. In het WK is hij nu zesde, met 33 punten.