Na de eerste trainingsdag voor ‘eigen’ publiek op Spa Francorchamps overheerst bij Max Verstappen de tevredenheid. Volgens de Red Bull-coureur zat de snelheid er goed in.

Dat was te merken: in de middagtraining reed Verstappen de snelste tijd van de dag. Met zijn 1:48,085 was hij 25 honderdsten sneller dan teamgenoot Daniel Ricciardo. Verstappens voorsprong op het doorgaans dominante Mercedes-duo was nog groter, maar dat leek zich in de middagsessie niet erg druk te maken om snelle rondetijden.

“Onze snelheid was vandaag geweldig”, zegt Verstappen op zijn website. “Beter dan verwacht. Ik ben erg blij met de eerste plaats in de tweede vrije training.” Verstappen, in Spa met oranje racehelm en –schoenen, wist zich gesteund door een grote hoeveelheid Nederlandse fans. “Toen ik P1 pakte, juichte iedereen. Geweldig om te zien”, zegt hij.

Pole
Aanvankelijk had Verstappen wat moeite om de juiste afstelling voor zijn RB12 te vinden. In de ochtendtraining moest hij genoegen nemen met de zevende plaats. “Maar uiteindelijk pakte de laatste wijziging in de setup goed uit”, zegt Verstappen.

De eerste plaats tijdens de vrije training is mooi, maar aan een overwinning op zijn favoriete piste wil Verstappen voorlopig nog niet denken. “Het is pas vrijdag en nog geen kwalificatie of race. We moeten ons blijven verbeteren. Dromen van pole doe ik niet, ik ga gewoon weer aan het werk. We zullen zien.”