*

Verstappen stapt uit na touché met Räikkönen: ‘Het was snel over’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

1 september 2019 15:36

Verstappen stapt uit na touché met Räikkönen: ‘Het was snel over’
Motorsport Images

Drie bochten. Zo lang duurde de Belgische Grand Prix van Max Verstappen. Dit dankzij een touché met Kimi Räikkönen in La Source, waarna Verstappen in Eau Rouge er alsnog afschoot. De Nederlander reageert gelaten: “Het was snel over”.

Het ging al fout bij de start. Verstappen verloor wat plekken en kwam daardoor in het gedrang. “Ik had wielspin, dat was niet ideaal. Daarna was het ook snel over”, is Verstappen duidelijk tegenover Ziggo Sport. “Ik had een slechte start, dus Räikkönen dacht dat ik daar niet meer zou zitten.

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Hét moment. Verstappen en Räikkönen maken contact. Foto: Motorsport Images.

“Een race-incident”, noemt Verstappen het zelf tegen de verzamelde pers. “Hij deed het natuurlijk niet expres.” Het was extra zuur voor de Red Bull-coureur, omdat hij al ruim een jaar niet is uitgevallen en aan een mooie reeks bezig was. Bovendien loopt hij kostbare punten mis in het kampioenschap. De Nederlander zelf reageert echter gelaten: “Dit is racen”.

Was er iets dat Verstappen anders had kunnen doen om Räikkönen te vermijden? “Achteraf is het altijd makkelijk praten”, is zijn antwoord. “Ik kon geen kant op”.

Verstappen schiet de muur in. Foto: Motorsport images.

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte (1995) groeide op tijdens het Schumachertijdperk, maar begon de sport pas intensief te volgen na het (eerste) pensioen van zijn jeugdheld. Kwam in 2018 bij FORMULE 1 terecht, waar hij vooral schrijft tijdens de Grand Prix weekenden. Hij is geïnteresseerd in de laatste nieuwtjes en geruchten, achtergrondverhalen, het politieke spel in het miljoenencircus en de roemruchte geschiedenis van de Formule 1. Daarnaast heeft hij belangstelling voor de Formule E, geschiedenis en luchtvaart.