Max Verstappen heeft in de derde vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan te maken gekregen met technische problemen. Zijn Red Bull viel plotseling stil. Verstappen reed nog wel de zesde tijd.

Tien minuten voor het eind van de sessie kwam Verstappen langs de kant van het stratencircuit in Bakoe te staan. “Alles viel opeens uit”, zei hij over de boordradio. Even tevoren had Verstappen al geklaagd over een vreemd geluid dat hij in de motor hoorde bij hoge toerentallen. Vanaf de pitmuur suggereerde Red Bull oplossingen, maar volgens Verstappen was het probleem daarmee nog niet verholpen.

Voor de snelheid van Verstappens probleem leek het rare geluid overigens niet uit te maken. Zijn beste rondetijd van 1:43,614 reed hij nádat hij melding had gemaakt van de afwijking. Het leverde de Nederlander de zesde tijd op, nadat hij vrijdag nog beide trainingen als snelste had afgesloten. Verstappen moest bijna negen tienden van een seconde toegeven op snelste coureur Valtteri Bottas. Op het moment dat zijn auto stuk ging, was Verstappen nog wel bezig aan een verbetering van zijn snelste rondetijd.

Verstappen begon de training met een paar rondjes op zijn enige set mediumbanden. Lang duurde dat niet, want toen de gele vlaggen uitgingen voor Jolyon Palmer stilgevallen auto, dook hij de pits weer in. Daarna ging Verstappen naar buiten op de softs. De laatste twintig minuten van de sessie werkte hij af op supersofts.