Nog één race, dan zit het gedenkwaardige seizoen 2018 erop. De laatste halte van het Formule 1-circus is Abu Dhabi op 25 november. Max Verstappen verheugt zich op het raceweekend, al is het maar omdat het de laatste van het jaar is. “Na een paar drukke races kijkt iedereen ernaar uit om naar Abu Dhabi te gaan.”

Yas Marina, het circuit waar de Grand Prix van Abu Dhabi verreden wordt, is één van de circuits waar Verstappen nog nooit op het podium stond. Vorig jaar werd hij er vijfde, het jaar ervoor vierde. Toch heeft hij zin in het raceweekend. “Abu Dhabi is altijd speciaal, niet alleen omdat het de laatste is, maar ook door de sfeer. De zonsondergang tijdens de race maakt het extra uniek.”

Ondanks zijn bijna-zege in Brazilië tempert Verstappen de verwachtingen voor de slotrace.

“Het circuit zelf is leuk om te rijden”, oordeelt Verstappen over Yas Marina. “Langs de jachten in de laatste sector heb je hetzelfde gevoel als Monaco, al is het niet zo smal. Er zijn wat lange rechte stukken die niet ons sterkste punt zijn, maar dat proberen we goed te maken in de bochtige sectoren.”

Helemaal vakantie heeft Verstappen na de race overigens nog niet, want er staat nog een test op het programma. “Na de race kan het team wat relaxen en hebben ze wat welverdiende vrije tijd. We testen vlak daarna natuurlijk nog, maar ik probeer zeker wat rust te pakken voor maandag. Voordat we het weten testen en werken we alweer voor 2019 in de winter, wat ook erg leuk is.”

Ricciardo maakt zich op voor zijn laatste race met Red Bull.

Laatste kunstje voor Red Bull
Teamgenoot Daniel Ricciardo heeft een soortgelijk track record in de golfstaat: ook hij werd er al eens vierde, maar haalde nooit het podium. “Abu Dhabi is altijd wel een goed circuit voor me geweest, ik ga er graag naartoe. Ik heb nog geen podium in Abu Dhabi, dus het zou gaaf zijn om daar mijn periode bij Red Bull en het seizoen mee af te sluiten.”

De Australiër staat een gedenkwaardig weekend te wachten. “Abu Dhabi betekent het einde van vijf jaar met het team en tien jaar met Red Bull samen. Ik weet zeker dat het emotioneel wordt, zeker als ik voor het laatst over de finish kom met het team. Maar ik ga er met volle kracht en vol liefde heen, hopelijk krijg ik er wat voor terug en kan ik zondag wat nepchampagne spuiten, dat zou een toepasselijk afscheid zijn.”