Max Verstappen startte vanaf de poleposition, maar kon door de betere strategie van Mercedes niet zijn achtste overwinning pakken tijdens de Grand Prix van Hongarije. Hij reed bijna de hele race aan de leiding, maar moest zich met een paar ronden te gaan toch gewonnen geven aan Hamilton. Toch toonde de Nederlander zich direct na de race volwassen: ”De tweede plaats is beter dan niets.”

”We waren gewoon niet snel genoeg”, vertelde Verstappen. ”Ik deed mijn uiterste best op de harde band, maar het was uiteindelijk niet genoeg. Vandaag hebben we niet gewonnen, maar het was een goede dag en een goed weekend voor ons. We hadden net niet genoeg grip, denk ik.”

”Zij namen de gok en het betaalde zich uit. Je reed briljant, je mag hier trots op zijn”, klonk Red Bull-teambaas Christian Horner over de boordradio. Verstappen reageerde volwassen: ”De tweede plaats is prima, en beter dan niets.”

”Hamilton was gewoon sneller. Dit is de race waar ik het meest heb gepusht om ervoor te blijven. We probeerden op de banden door te gaan, maar je ziet dan dat hij snelle sectoren rijdt en dat het een verloren zaak is. Toch wel mooi dat ik uiteindelijk een extra puntje pak met de snelste ronde. Het was een goed weekend”, voegde Verstappen toe bij Ziggo Sport.

Verstappen was al een lange tijd in gevecht met Hamilton, totdat de Brit voor een tweede pitstop binnenkwam. De gok van Mercedes betaalde zich uit. Hamilton reed ronde na ronde steeds meer naar de Nederlander toe, en haalde hem uiteindelijk in. Verstappen meldde daarna over de boordradio dat hij de race niet kon uitrijden met zijn harde banden, en ging nog naar binnen voor nieuwe banden. Hij zette daarmee de snelste ronde neer en pakt daarmee negentien punten. Hij ligt nu slechts zeven punten achter op Bottas in het kampioenschap.