Max Verstappen heeft de slottraining op het Albert Park-circuit in Melbourne als twaalfde afgesloten. De Nederlander kwam tot zeven ronden in zijn Red Bull.

Verstappen ging vrij vroeg de baan op, maar had desondanks geen bijster productief eerste halfuur: halverwege de training stond hij namelijk pas op vier rondjes en de elfde plek, met een 1:26.269.

Terwijl de Mercedes- en Ferrari-coureur zo vlak voor het eind van het eerste half uur aan nieuwe run begonnen, ging ook Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo weer naar buiten.

De lokale held had een setje super soft-Pirelli’s onder en liet wat toen de vijfde tijd was noteren, waarna Verstappen zelf met nog een ruim kwartier op de klok weer naar buiten kwam.

De Nederlander begon aan een getimede ronde op super softs. Zijn eerste en tweede sector waren aardig, maar meer ook niet, waarop hij aan het eind van de ronde weer naar binnen stuurde.

Teambaas Christian Horner legde ondertussen op Sky Sports uit dat de training voor Red Bull in het teken stond van werk aan de set-up, waar Verstappen en Ricciardo vrijdag nog niet happy mee waren.

Als Verstappen nog van plan was geweest in de laatste tien minuten veel te doen, dan werd dat plan verstoord door Williams-coureur Lance Stroll, die met een crash voor een rode vlag zorgde.

Verstappen sloot de derde – en laatste training voor de kwalificatie – uiteindelijk als twaalfde af, met in deze sessie uiteindelijk zeven rondjes over het Albert Park-circuit achter zijn naam.