Max Verstappen heeft de slottraining in Maleisië als tweede afgesloten. De Nederlander was in zijn Red Bull vier tienden trager dan de snelste man: Mercedes-coureur Lewis Hamilton.

Verstappen reed in de eerste helft van de sessie maar weinig rondjes, zoals wel vaker het geval is in de derde vrije training. Zo rond het half uur zette hij pas zijn eerste tijd neer, maar dat was wel gelijk de derde.

Verstappen reed die derde tijd op de medium-banden, terwijl teamgenoot Daniel Ricciardo toen al op softs onderweg was geweest en de snelste tijd had laten noteren, voor Hamilton.

Zo’n vijf minuten voor het eind, ging ook Verstappen op softs naar buiten. Hij nestelde zich toen op de tweede plek, tussen de inmiddels aan kop staande Hamilton en diens Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg.

Het gat tussen Verstappen en Hamilton bedroeg 0.455 seconde. Dat tussen Verstappen en Rosberg net minder dan twee tienden. Ferrari’s Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel waren, op zeven tienden van Hamilton, vierde en vijfde.