Max Verstappen heeft de eerste training op de Oostenrijkse Red Bull Ring als tweede afgesloten. Het was wel een onderbroken sessie voor de Nederlander.

Verstappen was de eerste die een tijd neerzette, nadat hij sowieso al vroeg de baan op was gegaan. De Red Bull-coureur zette een 1:09.481 op de klokken, op een setje softs. Hij scherpte die tijd in diezelfde eerste run vervolgens nog aan naar 1:08.429.

Mercedes-coureur Valtteri Bottas pakte na 27 minuten trainen de eerste plek af, waarna het stuivertje wisselen was bovenaan de tijdenlijst, maar Verstappen deed daar op dat moment – ondanks dat hij na een korte stop wel weer rond reed, wederom op softs – niet aan mee.

Het ging toen tussen de Mercedes- en Ferrari-coureurs, met Verstappen op dat moment vierde, met een 1:07.380. Net na het eerste halfuur spinde Verstappen echter ineens door het grind bij de snelle Würth Kurve, bocht zes.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

“Volgens mij raakte ik rechtsachter heel licht de vangrail”, kwam Verstappen over de radio, waarop Red Bull hem sommeerde binnen te komen. Verstappen stond daarna ontspannen met zijn vader Jos en Red Bull-topman Helmut Marko en zijn engineer te praten, maar stond wel enige tijd binnen.

Verstappen kwam op het eind echter weer naar buiten, toen er nog ruim tien minuten te gaan waren. Op supersofts klapte hij er met z’n eerste rondje echt stampen een 1:06.406 uit, waarna nog een 1:06.165 volgde.

Verstappen was daarna helemaal op het eind aan nóg een verbetering bezig, met de snelste tijd in de eerste sector, maar spinde bij bocht drie. Hij kon zonder schade verder, maar eindigde zo uiteindelijk als tweede, 0.190 seconde achter Lewis Hamilton, die zijn tijd op softs reed.