Max Verstappen heeft in de tweede vrije training in Singapore de tweede tijd gereden. Met een 1:41.408 zat hij 0.556 achter Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo.

Verstappen ging na zo’n minuut of zes in de tweede training de baan op, met een setje super softs onder zijn Red Bull RB13. De Nederlander en Ricciardo begonnen fanatiek en wisselden snelste tijden af, al reed Mercedes-coureur Lewis Hamilton op dat moment op de tragere softs rond.

Toen het eenmaal tijd was voor runs op ultra softs, met Verstappen die tussendoor een tijdje bovenaan had gestaan na de super soft-run, was het eerst kortstondig Hamilton die bovenaan stond, maar daarna Ricciardo die P1 pakte.

De Aussie liet eerst een 1:41.228 liet noteren, waar Verstappen binnen twee tienden van kwam. Dat was wel nadat hij een eerdere vliegende ronde moest afbreken vanwege de gele vlag die uithing na een spin van Romain Grosjean.

Toen Ricciardo zijn tijd kort daarop aanscherpte naar 1:40.852, kon Verstappen echter niet volgen. De Nederlander toucheerde de muur namelijk lichtjes na een korte drift, ging naar binnen en zo zat zijn kwalificatie-simulatie erop.

Verstappen kwam daarna wel weer naar buiten voor een racesimulatie, waarbij Red Bull hem op super softs zette en Ricciardo met een setje van de ultrazachte banden onderweg was. De tijden zagen er goed uit, maar voor pure vliegende rondjes gingen de Red Bull-rijders toen niet meer.