Max Verstappen heeft tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten de vijfde tijd gereden. Tijdens de lange runs was het tempo van de Red Bull-coureur veelbelovend.

Verstappen liet zijn beste rondetijd noteren tijdens een kwalificatiesimulatie halverwege de sessie. Zijn 1:38,258 was zeven tienden langzamer dan de beste ronde van teamgenoot Daniel Ricciardo. Snelste coureur Nico Rosberg was negen tienden sneller dan Verstappen.

Verstappen reed zijn eerste run in de tweede vrije training op de zachte Pirelli’s. Hij kwam daarmee tot een beste rondetijd van 1:38,541, waar hij in zijn tweede run drie tienden vanaf reed op de supersofts. Dat had scherper gekund, maar in een matige tweede sector liet de Nederlander tijd liggen.

Rode vlag
Terwijl teamgenoot Ricciardo en de meeste andere coureurs daarna een lange run afwerkten op de supersofts, bleef Verstappen in de pits staan. Precies toen hij uiteindelijk de baan weer op ging, hing de wedstrijdleiding de rode vlag uit om wat brokstukken van het circuit af te halen. Verstappen moest terug naar de pits.

De 19-jarige coureur reed direct na de rode vlag-situatie de garage weer uit. Verstappen werkte een probleemloze lange run van vijftien ronden af op de supersofts. Qua rondetijden was hij goed gewaagd aan de Mercedessen. Verstappen besloot de training met een laatste lange run op de zachte Pirelli’s.