De Grand Prix van Azerbeidzjan is voor Max Verstappen opnieuw op een teleurstelling uitgelopen. Net als twee weken eerder in Canada gaf de auto na elf ronden en in kansrijke positie de geest.

Vanaf de vijfde startplaats wil Max Verstappen enkel naar voren kijken, want Ferrari kunnen ze hebben volgens de Nederlander. Een bliksemstart zoals twee weken geleden in Canada zou helpen, maar zit er niet in voor Verstappen. Hij verliest zelfs een plekje aan Sergio Pérez, maar wint er alsnog twee als Kimi Räikkönen en Valtteri Bottas elkaar het leven zuur maken.

Het is een mooie opsteker voor de Nederlander die vermoedelijk wel wat puin van de touché in zijn radiatoren met zich meeneemt en waar hij over de boordradio zijn zorgen over uit: “Ik denk dat ik schade heb opgelopen door brokstukken”, roept hij, waarop het team hem gerust stelt dat zijn auto ogenschijnlijk onbeschadigd is.

Dat de auto goed functioneert blijkt als in ronde elf voor het eerst werkelijk aandringt bij de Mexicaan in dienst van Force India. Pérez verdedigt zijn voorlopige podiumpositie met hand en tand. Het levert fraaie beelden op, maar niet veel later tonen de televisieschermen een minder prettig beeld. Verstappen rijdt steeds langzamer. “Er is iets mis met de motor”, rapporteert hij in eerste instantie aan het team, gevolgd door een wanhopig klinkende ‘ja hoor, daar gaan we weer…’.

Verstappen bereikt op eigen kracht nog wel de pits en hoewel hij nog even de opdracht krijgt te blijven zitten, wordt zijn auto ogenblikken later alsnog achteruit de box in gereden. De race van Verstappen is dan net als twee weken geleden over vanwege technische problemen.