Max Verstappen is al na elf ronden uitgevallen in de Grand Prix van Canada. De Red Bull van de Nederlander hield ermee op terwijl hij een kansrijke tweede positie in handen had.

Door bij de start de buitenkant te kiezen slaagde Verstappen erin in de eerste bocht Valtteri Bottas, Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel in te halen. Verstappen had een gat van ongeveer twee seconden getrokken naar nummer drie Bottas, toen vlak na bocht twee zijn wagen opeens uitviel. Volgens Ziggo-pitreporter Jack Plooij meldt Red Bull dat een lege accu de boosdoener was.

Bij het einde van de safetycarfase voor een crash van Carlos Sainz en Felipe Massa had Verstappen een paar ronden eerder nog geprobeerd raceleider Lewis Hamilton aan te vallen. Dat lukte niet, waarna Bottas in de eerste bocht een inhaalpoging op Verstappen waagde. Die blokkeerde echter en hield de Mercedes-coureur achter zich.

Het is de derde keer dit seizoen dat Verstappen de finish niet haalt. Ook in Bahrein was een mechanisch defect er de oorzaak van dat hij uitviel. Dit raceweekend kreeg Verstappen al eerder met pech te maken: in de tweede vrije training viel de RB13 ook stil.