Max Verstappen heeft zich als vierde gekwalificeerd voor de Grand Prix van Brazilië, nadat hij in Q1 en Q2 nog bij de eerste drie zat.

In Q3 dook Ferrari-coureur Kimi Räikkönen echter onder de tijd van Verstappen door, in de tweede reeks runs. Daarvoor stond Verstappen, net als in Q1 en Q2, na de eerste runs nog derde in Q3.

In Q1 en Q2 van de kwalificatie hield Verstappen het telkens maar bij één run. Dat was in beide gevallen genoeg voor de derde tijd, waarbij hij twee keer achter het Mercedes-duo eindigde.

Wel liep Verstappens achterstand op snelste man Lewis Hamilton in elke heat op. In Q1 was het ruim vier tienden, in Q2 bijna zes, in Q3 driekwart seconde.

Verstappen was in Q1 nog meer dan een tiende sneller dan Räikkönen, die toen vierde was, en in Q2 bijna vier tienden, al reed de Ferrari-coureur toen geen geweldige run en was hij slechts zesde.

Verstappen stond in Q2 na zijn eerste run al met zijn engineers naar dataschermen te kijken, maar het studiewerk bleek dus niet genoeg om Räikkönen voor te blijven in Q3, met acht honderdsten verschil.

In de laatste heat was Verstappen wel weer sneller dan de andere Ferrari-coureur, Sebastian Vettel, die vijfde werd. Verstappen staat daarmee dus in een Ferrari-sandwich.

Direct achter Verstappen staat zondag zijn Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo, op de zesde plek. De Australiër was op het korte circuit van Interlagos 0.055 trager dan Verstappen.