Max Verstappen noemt zijn vijfde startplek voor de Grote Prijs van Australië ‘beter dan verwacht’, na een lastig begin van het raceweekend in Melbourne.

“Ik heb het hele weekend eigenlijk alleen problemen gehad en niet veel kunnen rijden, dus dit is eigenlijk beter dan verwacht”, vat Verstappen samen tegenover de camera’s van Ziggo Sport.

In de trainingen was er volgens Verstappen ‘de hele tijd wel wat aan de hand’ zodat hij niet goed in zijn ritme kon komen. Dat lukte pas in de kwalificatie: “Daarin ging het elk deel beter.”

Als reden voor de eerdere problemen voert Verstappen aan dat zijn Red Bull RB13-bolide zeer gevoelig is qua afstelling en ‘heel wisselvallig’ is geweest. “Dan had ik weer overstuur, dan weer onderstuur.”

Balans
“Het veranderen van de afstelling nam ook veel tijd in beslag”, vertelt Verstappen, die echter blijer was met de balans in de kwalificatie: “Die was eindelijk goed.”

Met dat en de vijfde plek kan hij tevreden zijn, meent de Nederlander. Wat is nu in de race mogelijk? “Ik denk dat het wellicht een eenzame race wordt”, voorspelt hij.

“De auto’s voor ons zijn redelijk snel en we hebben achter geen dreiging”, zegt Verstappen, die denkt dat inhalen sowieso lastig wordt: “Dat was het hier vorig jaar al en nu helemaal met de bredere auto’s.”