*

Verstappen vijfde in kwalificatie voor GP van Azerbeidzjan

Daan de Geus

Daan de Geus

28 april 2018 16:10

Verstappen vijfde in kwalificatie voor GP van Azerbeidzjan
Peter van Egmond

Max Verstappen heeft zich als vijfde gekwalificeerd voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. Hij leek op een plekje op de tweede startrij te mogen hopen, maar teamgenoot Daniel Ricciardo troefde hem op het eind nét af.

Verstappen was in Q1 en Q2 sneller dan de Australiër, met de Nederlander die achtereenvolgens tweede en vierde was in de eerste twee delen van de kwalificatie. In Q3 opende hij vervolgens met de eerste tijd en was toen met 0.074 marginaal sneller dan Ricciardo, al doken Sebastian Vettel, Lewis Hamilton en Valtteri Bottas nog onder Verstappens eerste tijd.

De Red Bull-coureur stond daarmee vierde, waarna hij vervolgens vrij laat aan zijn tweede run begon. In de eerste en tweede sector slaagde hij er niet in zijn tijd te verbeteren. In de derde en laatste wel, maar het was niet genoeg om een sprong te maken – en ook niet genoeg om Ricciardo achter zich te houden. De Aussie ging uiteindelijk 0.083 seconde sneller. Verstappen eindigde op 0.496 seconde van Vettel.

Verstappen start de Grote Prijs van Azerbeidzjan op het Baku City Circuit dus als vijfde. Hij zal dat doen op een setje super softs, nadat hij daarop door Q2 wist te komen. De vier coureurs voor hem – Vettel, Hamilton, Bottas en Ricciardo – staan op dezelfde compound. Ferrari’s Kimi Räikkönen vertrekt van P6 op een set ultra softs. Red Bulls race pace was vrijdag wel erg goed in de racesimulaties.