*

Verstappen vijfde in tweede training op Monza

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Verstappen vijfde in tweede training op Monza
Sutton Images

Max Verstappen heeft de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Italië als vijfde afgesloten. Hij was op het circuit van Monza ’s middags 1.003 trager dan Valtteri Bottas.

Bottas eindigde de sessie bovenaan, met zijn Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton en de Ferrari-coureurs daar achter. Ferrari zette een aardige stap vergeleken met VT1. Toen zaten Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen maar een tiende voor de Red Bulls, in VT2 was Räikkönen op P4 zes tienden los .

Net als in de eerste training stuurde Verstappen zijn Red Bull in de tweede sessie na pakweg zeven minuten de baan op. De Nederlander opende met een 1:24.067, wat hem op dat moment een zesde plaats bracht.

Verstappen maakte kort daarop een sprong na P2, met een wijde lijn door de snelle Parabolica-bocht snelde hij naar een tijd van 1:22.731. Dat was nog op softs, waarna Verstappen zijn tijd later op een setje supersofts aanscherpte naar 1:22.409.

Na het eerste halfuur trainen stond Verstappen enige tijd binnen. Toen hij halverwege de sessie, met nog zo’n drie kwartier te gaan, weer naar buiten kwam, was het tijd voor long runs. Verstappen reed daarbij eerst op supersofts, terwijl teamgenoot Daniel Ricciardo op softs onderweg was.

Later in de sessie ging Verstappen ook nog op de normale zachte banden op pad. Hij klaagde er helemaal op het eind nog over dat hij “erg langzaam” was op Monza’s lange rechte stukken, maar maakte de tijd vol en kwam uiteindelijk tot 34 rondjes.