*

Verstappen vindt huidige tussenstand vertekend: ‘Mercedes lijkt beter dan ze zijn’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

6 mei 2019 15:03

Verstappen vindt huidige tussenstand vertekend: ‘Mercedes lijkt beter dan ze zijn’
Motorsport Images

Zijn prestaties zijn die van een kopman en ook naar buiten toe is Max Verstappen ongetwijfeld hét gezicht van het team, toch spreekt de Nederlander tegen dat hij de eerste coureur is van het team. “Er is voor mij weinig veranderd”, zegt Verstappen tegen F1 Technical.

“Ik zie mezelf niet als een eerste coureur, niemand binnen het team heeft dat tegen mij gezegd”, aldus Verstappen tegen de website. “Wij (Verstappen en Pierre Gasly, red.) krijgen dezelfde kansen en ik ben gewoon verder gegaan met waar ik vorig jaar mee bezig was. De juiste feedback aan het team geven, dan is het aan hen om er mee aan de slag te gaan.”

Lees ook: Marko niet bang dat geduld Verstappen opraakt: ‘Max weet hoe het zit en wat eraan komt’

Max Verstappen kon op een warm welkom rekenen in de Hongaarse hoofdstad. Foto: Red Bull

Veel geluk Mercedes 
Tijdens het gesprek in Boedapest waar Red Bull was voor een demonstratie, ging Verstappen ook in op de verhoudingen in het veld. “We moeten werken aan onze topsnelheid maar dat is niet het enige. Eigenlijk moet de gehele auto verbeterd worden. We zijn goed begonnen maar nog niet goed genoeg om het verschil te maken. We werken hard, de updates komen er aan voor de komende race in Barcelona en dan zien we wel weer hoe het verder gaat. Mercedes had een goede start maar heeft ook geluk gehad. Ze lijken beter dan ze daadwerkelijk zijn, ze zijn gewoon niet in de fout gegaan en daarom hebben ze zoveel punten.”

De Limburger werd ook nog gevraagd naar zijn vermogen om van fouten te leren. “Er was één in mijn kartjaren, ik vloog er af terwijl ik op koers lag om het kampioenschap te winnen. Dat was echt pijnlijk. Daar heb ik echt van geleerd. Maar je blijft je als coureur altijd verbeteren. Zelfs Lewis Hamilton doet dat nu nog. Het hangt er vanaf hoe hongerig je bent om jezelf te verbeteren.”

Lees ook: Max Verstappen neemt teamgenoot Gasly mee naar jaarlijks feest op Jumbo Racedagen