0.002 seconde. Dat was aan het eind van de derde vrije training het verschil tussen snelste man Nico Rosberg en Red Bull-coureur Max Verstappen.

Max Verstappen eindigt de training zoals hij die begint: in zijn auto, rustig in de garage, terwijl een aantal van zijn collega’s vol rondjes draaien. Verstappen rijdt het minst van allemaal, maar is dus wel bijna het snelst.

Pas na 27 minuten gaat Verstappen het circuit op. Hij werkt een rustig opwarmrondje af, waarbij hij in de laatste bocht vol op het gas gaat. Met zijn eerste getimede ronde, staat hij daarna gelijk derde.

Mercedes-coureur Nico Rosberg staat dan nog voor Verstappen, net als Verstappens eigen Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo. Dat Verstappen zijn tijd daarna verbetert, verandert daar niets aan als hij een paar minuten later weer naar binnen duikt, na zijn eerste run.

Verstappen heeft er dan zes rondjes op zitten en staat vier tienden achter Rosberg. Terwijl de Nederlander in de pits staat, verbetert Rosberg zijn tijd, terwijl Verstappen een paar plekken zakt doordat ook anderen dat doen.

Met nog zeven minuten op de klok, gaat Verstappen dan weer naar buiten. Hij klapt er een indrukwekkende vliegende ronde uit: in de eerste sector zit hij slechts een tiende achter Rosberg, die op dat moment een halve tel los is van de rest. In de tweede sector is het ook maar een tiende, maar in de derde en laatste sector vliegt Verstappen en brengt hij het verschil met Rosberg terug tot slechts twee duizendsten.

Verstappen eindigt VT3 zo met de tweede tijd en tien ronden achter zijn naam. Rosberg, die er 25 heeft gereden, is dus eerste. Verstappens teamgenoot Ricciardo – goed voor 22 ronden – derde, voor Mercedes’ Lewis Hamilton.