“Lewis Hamilton is beter dan 90 procent van het veld, maar die andere 10 procent van de coureurs kan allemaal wereldkampioen worden.” Dat denkt Max Verstappen, die zichzelf ook onder die andere 10 procent schaart.

Verstappen waardeert Hamilton hogelijk, maar denkt ook dat de inmiddels vijfvoudig wereldkampioen bij Mercedes de afgelopen jaren een dominante auto heeft gehad. Een auto waarmee zo’n tien procent van de grid dus ook kampioen zou kunnen worden, zo stelt hij in interview met FORMULE 1 : “Ik geloof dat Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Daniel Ricciardo en ik met zo’n auto net zo makkelijk kampioen kunnen worden.”
(Tekst loopt door onder de foto)

“Als ik onboardbeelden zie, denk ik dat Mercedes in veel wedstrijden niet eens vol gas is gegaan”, toont hij zich onder de indruk van de zilvergrijze bolide die Hamilton tot zijn beschikking had. Verstappen durft ‘met iedereen het gevecht aan te gaan’, stelt hij, zolang hij maar een gelijkwaardige auto heeft. Dus ook met vijfvoudig kampioen Hamilton en viervoudig kampioen Vettel: “Dat maakt mij niet uit. Ik denk meer dat zij niet willen.”

Maar, zo geeft hij toe: “Als ik aan mijn eigen carrière denk, is het niet handig nu meteen naast Hamilton of Vettel te zitten. Al zou ik het absoluut doen als ik geen andere keus had.” Verstappen benadrukt daarbij echter dat hij goed zit waar hij zit, bij Red Bull. “Ik geloof dat ik met Red Bull ook kampioen kan worden, als wij maar het juiste pakket bij elkaar hebben.”

In de nieuwste uitgave van FORMULE 1, ‘Het jaar van Max’, lees je een uitgebreid, exclusief en openhartig interview met Max Verstappen. Daarnaast vind je in deze special ook interviews met Red Bull-teambaas Christian Horner, Verstappens nieuwe teamgenoot Pierre Gasly, een terugblik op alle 21 races van 2018 en een poster. ‘Het jaar van Max’ is nu in de winkel te koop of hier te bestellen.