Red Bull ligt, zoals Max Verstappen al had verwacht, wat achter op Mercedes en Ferrari in Silverstone. De Nederlander was verder ook blijer met de eerste dan de tweede training.

Verstappen was derde in de ochtendsessie, op een halve seconde van snelste man Valtteri Bottas, waarna hij na de lunch als vijfde eindigde in VT2, met een tiende meer achterstand op wederom Bottas.

Red Bull heeft nog wat werk aan de set-up van de RB13 te doen.

“Zo te zien liggen we nog wat achter”, vertelt Verstappen aan Sky Sports F1. “Ik was in de tweede training ook niet heel blij met de balans van de auto, maar denk dat we op het moment in het geheel wat te langzaam zijn. We hebben dus nog werk te doen.”

Mercedes en Ferrari hebben verbeterde motoren meegebracht naar Silverstone, wat voor Verstappens team Red Bull – dat met Renaults rijdt – betekent dat het weer wat extra’s uit het RB13-chassis moet zien te persen.

Dat is echter niets nieuws, zegt Verstappen. “Dat is het hele jaar al zo, dat we in dat opzicht wat op achterstand staan, dus we moeten gewoon aan de auto werken om tijd te vinden.”

Het meest directe werk voor zaterdag is echter werk aan de set-up van de auto. “Ik had in de eerste training zoals gezegd namelijk een beter gevoel achter het stuur, dus we moeten kijken hoe dat komt”, voegt hij er ter overstaan van Channel4 aan toe.

Ricciardo
Teamgenoot Daniel Ricciardo, vierde en zesde in de vrijdagtrainingen, denkt dat Mercedes buiten bereik is voor Red Bull. “Ze waren snel vandaag en zetten normaal gesproken nog een stapje in de kwalificatie, dus daar hoeven we niet te veel naar te kijken.”

Ferrari, daarentegen, zou volgens de Aussie wel eens een prooi voor Red Bull kunnen zijn. “Over een ronde kunnen we ze denk ik pakken, terwijl er sowieso nog meer rondetijd uit de auto te halen valt omdat de afstelling nog beter kan. We kunnen ons zeker nog verbeteren.”