Max Verstappen denkt dat hij er het best aan doet de rest van het seizoen van race op race te benaderen. Te beginnen met zijn thuisrace op Spa dit weekend.

Verstappen, die zesde in het WK staat met 67 punten, weet namelijk al een tijdje dat meedoen om het kampioenschap er niet in zit. “Ik denk daarom dat we het best kunnen proberen het van race op race zo goed mogelijk te doen. Zeker na de eerste seizoenshelft die ik heb gehad”, verwijst hij naar alle technische pech en andere tegenslag in de eerste elf races van 2017.

“Na zo’n eerste helft, kijk je niet meer naar het kampioenschap”, vervolgt Verstappen. “Je probeert dan gewoon elk weekend het maximale eruit te halen en het gat naar de twee teams boven ons te verkleinen. Dat ook omdat het ons een betere uitgangspositie geeft voor volgend jaar”, verhaalt Verstappen.

Komend weekend wacht Verstappen op Spa-Francorchamps niet alleen de eerste race na de zomerstop, maar ook zijn thuiswedstrijd. “Red Bull heeft het altijd best oké gedaan op deze baan, maar we moeten maar afwachten wat mogelijk is”, zegt hij over het verwachtingspatroon. “Het wordt in elk geval een speciaal weekend, met zoveel Nederlandse fans langs het circuit.”

Het zit weer goed tussen Max en Daniel.

Ricciardo
De Grand Prix van België volgt na ruim drie weken zomerpauze, maar vlak daarvoor ging het in Hongarije mis tussen Verstappen en zijn Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo. “Dat is allemaal direct na de race aldaar uitgesproken. De lucht is geklaard”, vertelt Verstappen, volgens wie het incident ook niet enorm beladen was, aangezien Ricciardo en hij dus niet om een titel vechten.

“Dan zou het een ander verhaal zijn, maar het ging nu maar om één race. We gaan nu echter gewoon verder en proberen hier in Spa goed te scoren”, besluit Verstappen. Teamgenoot Ricciardo ziet het ook als een gesloten boek: “We hebben er in Hongarije één-op-één over gesproken en meer kan ik niet van Max vragen. Nou ja, hij zou me z’n prijzengeld kunnen geven!”, lacht Ricciardo. “Zonder grappen: Max was oprecht in ons gesprek en we hebben elkaar de hand geschud, daarmee zat het voor mij goed.”