Nadat Max Verstappen een  groot deel van de eerste vrije training moest missen vanwege remproblemen, stuurde hij zijn Red Bull in de middagsessie naar P7. De Nederlander is nog niet helemaal gelukkig.

Max Verstappen gaf in die tweede vrije training een kleine twee tienden van een seconde toe op teamgenoot Daniel Ricciardo. Daarmee stond ook de Australiër achter beide Ferrari’s en Mercedessen. Het toont aan dat Red Bull aan de slag moet om het Ferrari lastig te maken en Verstappen zelf onderstreept dat.

“Er is nog wel wat werk aan de winkel”, zo laat hij op zijn website weten. “Het ziet er niet verkeerd uit, maar met het oog op de kwalificatie valt er met name aan de balans van auto in de korte runs nog wel wat te verbeteren.”

De laatste paar Grands Prix oogt Red Bull in de langere runs wat sterker en dat was op het Autódromo Hermanos Rodríguez niet anders. Met name de medium-compound lijkt het goed te doen onder de Red Bulls.

“In de lange runs voelt de auto goed aan”, zo bevestigt Verstappen. “Dat is iets waarmee we verder kunnen en dat moet ons morgen bij de kop van het veld brengen.”

Verstappen stipt tevens aan dat om een goed rondje te rijden in de kwalificatie, de timing van groot belang is: “We rijden met veel auto’s op een korte baan, dus daar moeten we morgen rekening mee houden.”