Jos Verstappen wil de strijd aan met Christijan Albers. Aldus FORMULE 1 in haar nieuwste uitgave. Hij dubt ook over Champcars. Jos Verstappen heeft een terugkeer in de Formule 1 nog niet uit zijn hoofd gezet. Dat meldt FORMULE 1 in haar nieuwste uitgave, die nu overal verkrijgbaar is.

Verstappen, die in oktober 2003 na zijn 107e Grand Prix voor het laatst actief was (bij Minardi), wil zich nog altijd bewijzen. Graag zou hij nog eenmaal op het podium staan zoals hij in de zomer van 1994 deed. Ofschoon – en dat beseft Verstappen – dat zeer onwaarschijnlijk onhaalbaar is met een Minardi of Jordan, de enige teams waar nog plaatsen vrij zijn voor 2005.

Maar, zo laat Verstappen weten, bewijzen kan hij zich ook op een andere manier. ,,Ik wil het gevecht met Christijan Albers wel aan’’, klinkt het strijdbaar. ,,Dat is ook een drijveer, te laten zien wie er de beste is.’’

Uit de mogelijke strijd met Albers zegt hij genoeg motivatie te kunnen putten om het een seizoen naar de zin te hebben. ,,Alleen zullen de resultaten niet denderend zijn. En daarom zit ik nog te dubben.’’ Verstappen zegt dat hij ‘zo kan instappen’ bij de Italiaanse formatie.

Teambaas Paul Stoddart meldt dat de situatie toch ietjes anders ligt. ,,Ik zou Jos graag willen hebben’’, erkent de Australiër exclusief tegenover FORMULE 1. ,,En het klopt ook dat we hebben gesproken en dat Jos op mijn lijst staat, maar de commerciële realiteit is dusdanig dat het erg onwaarschijnlijk is dat Jos voor mij gaat rijden in 2005.’’ Stoddart zegt op korte termijn zijn tweede coureur bekend te zullen maken.

Christijan Albers laat desgevraagd vanuit Italië weten ‘niet geïnteresseerd’ te zijn wie er komend seizoen naast hem komt te rijden. ,,Ik hoop alleen dat diegene veel geld meeneemt zodat we het team beter kunnen maken’’, luidt zijn korte commentaar.

Ofschoon Verstappen een maandenlang duel met Albers wel ziet zitten, twijfelt hij of het toch niet beter is in te gaan op de ‘stuk of vier’ Amerikaanse aanbiedingen te komen rijden in de Champcars. Verstappen acht de kans groot eind van de week eens te gaan kijken in Amerika ‘om te proeven en te voelen’. ,Die Champ Cars, die passen wel bij mij.''

Verder meldt FORMULE 1 dat Robert Doornbos nog altijd in onderhandeling is met Jordan, maar dat 'die ene grote sponsor' nog ontbreekt om een contract te kunnen bezegelen. Bovendien helpt het Doornbos niet dat Jordan in gesprek is met Midland F1 omtrend een overname.

Voorts belicht FORMULE 1 alle 'ins en outs' van de overeenkomst die Christijan Albers onlangs sloot met Minardi. De Larenaar is als enige van de Nederlandse coureurs al zeker van deelname aan Grand Prix' in 2005.

Meer weten? Koop dan de nieuwste FORMULE 1, al tien jaar gelezen door kenners, overal verkrijgbaar voor E 3,95.