*

Verstappen: ‘Wil in de eerste plaats weer eens finishen’

Daan de Geus

Daan de Geus

6 juli 2017 21:02

Verstappen: ‘Wil in de eerste plaats weer eens finishen’
Sutton Images

De finish halen. Dat staat met stip op één bij Max Verstappen voor de Grand Prix van Oostenrijk. “Hoe competitief we zijn? Ik heb echt geen idee. We zien het zondag wel.”

“Na deze paar races, weet ik echt niet waar we staan”, zegt Verstappen, doelend op zijn vier uitvalbeurten in de laatste zes races. “We zien het zondag wel”, zegt hij. “Hopelijk kunnen we lekker punten scoren.”

De meest recente uitvalbeurt – in Bakoe, waar zijn teamgenoot Daniel Ricciardo uiteindelijk won, terwijl hij op het moment van uitvallen van Verstappen enkele plekken achter de Nederlander reed – deed pijn, maar Verstappen is er overheen. “Het is teleurstellend, maar wat kan ik eraan doen?”

Verstappen in actie in Azerbeidzjan.

De beste manier om zo’n tik te verwerken? “Simpel: wat vrienden opbellen en plezier maken. Daarna is het in het volgende weekend gewoon een kwestie van opnieuw beginnen, een verse start maken.” Met vragen over zijn pechreeks – zoals of zijn manier van rijden er iets mee te maken heeft – zit hij dan ook niet. “Het is altijd wel duidelijk geweest wat er mis is gegaan.”

Inhaalslag
Los van de betrouwbaarheidsproblemen ziet Verstappen zijn team Red Bull wel steeds dichter bij Mercedes en – vooral – Ferrari in de buurt komen. “We lopen in, wat positief is, maar moeten nog wel een volgende stap zetten. We zijn er immers nog niet.”

“Mercedes ligt nog altijd voor, dat is wel duidelijk”, vervolgt Verstappen, die het lastiger vindt om te bepalen hoe Red Bull er vergeleken met Ferrari op staat: “In Bakoe lagen we zeker voor, maar we moeten maar zien hoe het hier is. Je hebt altijd een paar races nodig om te zien hoe het zit en de teams zitten ook niet stil, het is echt een ontwikkelingsrace.”

Wat de daadwerkelijke race op het circuit betreft – een ‘thuiswedstrijd’ op de Oostenrijkse Red Bull Ring in dit geval – heeft Verstappen een duidelijk doel voor ogen, ongeacht wat voor weer het wordt. “Gaat het regenen? Leuk, dat zou misschien wel helpen, maar de prioriteit is weer eens finishen.”

De Grand Prix van Oostenrijk is de thuisrace van Red Bull, maar door alle Nederlandse fans ook een soort thuiswedstrijd voor Verstappen.