Max Verstappen maakt zich op voor de laatste Grand Prix voor de zomerstop, maar is met zijn hoofd nog lang niet bij de zomerpauze die na het weekend in Hongarije volgt: “Eerst vol gas het weekend afwerken.”

Vorig jaar was de Grand Prix van Hongarije ook al de laatste voor de zomerstop, maar moest Verstappen nog een paar dagen blijven hangen voor de tweedaagse test die daarna op het programma stond. Die test wordt nu weer gehouden, maar in tegenstelling tot vorig jaar is het dit keer teamgenoot Daniel Ricciardo die aan de bak moet, en Verstappen die al op vakantie kan. “Gelukkig!”, lacht Verstappen in zijn gesprek met de Nederlandse pers op de Hungaroring. “Vorig jaar kreeg ik toen ik nog moest testen foto’s van Daniel die al op vakantie was. Ik zal er een paar terug sturen nu hij de test moet doen!”

Ricciardo en Verstappen denken kans te maken in Hongarije.

Toch is Verstappen, die de zomerpauze met vrienden en familie wil doorbrengen, nog niet met zijn hoofd bij de vakantie. “Ik wil er nog niet aan denken. We krijgen elk weekend een schema van het team en helemaal onderaan stond: vakantie. Maar ik heb gezegd, ook tegen de monteurs: haal dat er maar vanaf. We moeten er nog niet aan denken. Eerst vol gas het weekend afwerken, dan mag je met je gedachten bij je vakantie zitten.” Wat zijn gedachten en mindset betreft, is die van Verstappen hetzelfde als altijd: “Je probeert sowieso elke race te winnen, het maximale eruit te halen.”

Van extra druk, omdat de Hungaroring Red Bull goed zou moeten liggen, is daarbij geen sprake. “Natuurlijk weet je dat je hier meer kans maakt, maar het zou niet goed zijn als ik me nu daardoor meer onder druk zou laten zetten. Je wil immers altijd het best mogelijke resultaat behalen. Ook straks op bijvoorbeeld Monza wat niet zo’n goede baan voor ons is.” Volgens Verstappen is Singapore overigens Red Bulls beste resterende kans op succes dit jaar, maar moet het team er ook zeker goed bij zitten op de Hungaroring.

Of Verstappen vol voor de zege denkt te kunnen gaan in Hongarije is dan ook de vraag. Zijn antwoord? “Vol voor de winst, dat zal moeilijk worden. In Monaco (waar Red Bull-teamgenoot Ricciardo pole pakte en won, red.) was het motorisch verschil nog wat kleiner. Dat is nu natuurlijk wel weer wat groter geworden. Pole pakken wordt daarom lastig, al denk ik wel dat het dichtbij zit. Je hebt pole hier normaal gesproken echter wel nodig om te winnen, tenzij er voor je veel dingen mis gaan. Zelfs als je hier als tweede start wordt het al lastiger.”