Ook voor Max Verstappen begon gisteren het traditionele mediacircus. Hij werd van camera naar camera gedirigeerd, sprak in twee sessies de nationale en internationale schrijvende pers toe. Of hij opgewonden is? Nog niet. “Dat komt morgen als ik in de auto stap.”

Met een goed humeur en in korte spijkerbroek sloeg Verstappen zich in Melbourne ontspannen door zijn eerste werkdag op weg naar de Australische GP. Aan koffiedikkijken waagde hij zich niet (“we zullen wel zien hoe het gaat”), op de vraag of de RB13 competitief is en er in Albert Park heel anders zal uitzien dan bij de tests in Barcelona hield hij zich ook op de vlakte. De tiener antwoordde met een glimlach. “We hebben nog geen meter geracet.”

Natuurlijk, zo zei Verstappen, kijkt hij reikhalzend uit naar de start van het seizoen. “Daar doe je het voor.” De auto’s zijn sneller, hebben meer downforce en de banden zijn minder slijtagegevoelig. Dat maakt het voor de coureurs in zijn optiek spannender. Waar het voor hem toe zal leiden? “Dat gaan we zien. Maar meer dan mijn best kan ik niet doen.”