Na de deceptie van Monza kijkt Max Verstappen uit de naar de race op het stratencircuit in Singapore. Door het gebrek aan rechte stukken een baan die de Toro Rosso moet liggen. “We moeten hier zeker punten kunnen pakken”, aldus de Nederlander.

De eerste indruk van Max Verstappen is dat het een moeilijk circuit is. “Uitdagend met veel bochten”, vat hij het samen. “Het zal moeilijk worden om het rondje aan elkaar te knopen. Als je bij de ene bocht niet goed uitkomt, dan kun je je ook niet goed positioneren voor de volgende bocht. Het is al met al niet het makkelijkste circuit, maar ik denk wel dat ik het leuk ga vinden.”

“Wat het zo lastig maakt, is dat je sommige bochten niet helemaal goed ziet”, legt hij uit. “Die zijn halfblind. En dat nieuwe gedeelte is ook niet zo eenvoudig.” 

Updates

Het circuit kent door al die bochten ook weinig rechte stukken, wat in het voordeel moet zijn van de Toro Rosso. “Normaal gezien moeten we hier wel wat kunnen laten zien. We hebben een aantal updates, maar Force India en Sauber ook. Dus is het even afwachten wat de onderlinge verschillen zijn.”

De 17-jarige vertelt dat de voorvleugel is vernieuwd. “Dat geeft meer downforce en daar ben ik blij mee. De achtervleugel is ook een klein beetje aangepast en verder nog wat andere dingen waar ik niet over kan praten. Ik heb er natuurlijk nog niet mee gereden, maar op de windtunneldata ziet het er goed uit. Natuurlijk is het altijd afwachten hoe dat zich vertaalt naar de resultaten op het circuit, maar tot nu toe is dat iedere keer goed geweest.”

Singapore is niet de makkelijkste baan om in te halen. Maar Verstappen heeft al in zijn hoofd waar hij zijn aanvallen zal plaatsen. “Dat nieuwe gedeelte bij de hairpin, daar kan het wel. Tenminste, als degene voor je de deur niet dichtgooit.”

Verwachting

Verstappen houdt van de uitdaging die straatraces bieden, toch waakt hij voor te hoge verwachtingen. “Ik weet dat hier kansen liggen en dan begin je natuurlijk met meer motivatie aan een race dan bij een circuit als Monza, waar je van tevoren al weet dat het een lastig weekend wordt. Toch moeten we realistisch zijn: Mercedes zit ervoor, net als Ferrari en Red Bull. Ik denk dat de zevende of achtste plaats haalbaar moet zijn. Dan hoop je natuurlijk dat Williams niet zo goed gaat en ook Force India moeten we niet vergeten. Zij hebben een stap gemaakt en zullen er dus ook dichtbij zitten. Verder is het profiteren van de fouten van anderen en natuurlijk hopen dat je zelf op het circuit blijft. Dat is het allerbelangrijkste.”