Max Verstappen had de pitstop die hij in de voorlaatste ronde van de Grand Prix van Groot-Brittannië maakte, liever achterwege gelaten. Maar, beseft hij ook: achteraf is het makkelijk praten.

Verstappen reed op de vijfde plek, toen Kimi Räikkönens versleten linker voorband kapot ging. Red Bull riep de Nederlander uit voorzorg ook naar binnen – ook zijn banden waren aardig ver heen. Toen een ronde later ook Sebastian Vettel een lekke band kreeg, werd duidelijk dat Verstappen zonder extra stop derde had kunnen worden.

“We hadden buiten moeten blijven”, zegt Verstappen tegen Ziggo Sport. “Maar ach, dat is achteraf praten. Het team wilde het veilig spelen, zodat ik in ieder geval zou aankomen.”

Hand en tand
Bij de start klom Verstappen van de vierde naar de derde plek. Sebastian Vettel hijgde vervolgens rondenlang in zijn nek, maar kon er niet voorbij komen. Ondans een verwoede poging in Stowe, waarbij zijn auto en die van Verstappen elkaar even raakten.

“Ik moest met hand en tand verdedigen”, zegt Verstappen. “Hij kwam binnendoor, ik moest buitenom en hij reed volgas tegen mijn wiel aan. Het mag allemaal, als er maar niks afbreekt.”

Dankzij zijn eerste finish sinds Monaco heeft Verstappen de zesde plek in de WK-stand weer terugveroverd op Sergio Pérez. Van dat wapenfeit is hij amper onder de indruk. “Daar moet je sowieso voor staan, dus mij maakt het weinig uit. We moeten begrijpen waar het fout ging dit weekend, want we waren niet snel genoeg.”