Max Verstappen heeft de eerste training voor zijn thuispubliek op Spa als zevende afgesloten. De Nederlander reed in totaal 24 rondjes.

Verstappen begon de training, de eerste na de zomerstop, met een installatierondje. Opvallender was de speciale oranje helm die hij dit weekend op heeft, wat natuurlijk goed past bij zijn thuiswedstrijd, waar veel oranje op de tribunes te zien zal zijn dankzij de massaal toegestroomde Nederlandse fans.

Bij zijn tweede run ging Verstappen – op de medium-banden – voor het eerst voor een tijd. Bij de Fagnes-bocht, in sector twee, ging hij daarbij even over de grens. De Red Bull sprong weg, maar Verstappen corrigeerde knap en kon zijn weg op spectaculaire wijze vervolgen.

Het leverde Verstappen een achtste tijd op, al zakte hij na een half uur trainen naar de tiende plek. Na zo’n veertig minuten verbeterde Verstappen zijn tijd. Hij sprong naar plek zes, alvorens na een klein uur weer naar P9 te zakken. Een late run vlak voor het eind bracht hem uiteindelijk de zevende plek op de tijdenlijst.

Op die tijdenlijst is verder te zien dat Verstappen binnen een tiende van zijn Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo zat. De achterstand op de snelste man, Nico Rosberg van Mercedes, was groter: anderhalve seconde. Verstappen zat pakweg acht tienden achter de nummer drie, Ferrari’s Kimi Räikkönen.