Red Bull-coureur Max Verstappen kijkt uit naar zijn terugkeer naar het ‘interessante’ Sochi Autodrom, waar hij vorig jaar zijn laatste race voor Toro Rosso reed.

Kort na het raceweekend in Sotsji maakte Verstappen immers de overstap naar Red Bull. De Nederlander reed vorig jaar een sterke race in Sotsji, al haalde hij de finish niet. Het doel voor de race van dit jaar, die voor volgend weekend op de kalender staat, is simpel: “Een goede race rijden.”

“Het is een interessant circuit”, zegt Verstappen daarbij over het Sochi Autodrom. “Er zijn veel lange rechte stukken, maar ondanks dat hebben Red Bull en Toro Rosso het er best goed gedaan”, zo kaart hij aan dat die circuitkarakteristieken Red Bull stereotypisch gezien niet super liggen.

“Het is een speciale baan, waarbij de ligging middenin het Olympisch Park ook voor een speciale sfeer zorgt”, vervolgt Verstappen. “Er zijn vooral veel bochten van negentig graden, wat vrij ongewoon is, er is weinig hoogteverschil en sommige remzones zijn vrij lastig”, zo somt hij verder op.

Ricciardo
Teamgenoot Daniel Ricciardo denkt dat het rijden op het Sochi Autodrom dit jaar wel eens een stuk leuker kan zijn dan de afgelopen drie keer: “Want we hebben er nu een aantal keer gereden en ik denk dat het asfalt daardoor beter zal zijn.”

“We zagen dat immers ook met het circuit in Austin, dat het ‘inbedden’ van de baan even duurde. Er zou inmiddels meer grip moeten zijn en deze nieuwe auto’s zouden er flink hard moet gaan. Dat zou het leuker moeten maken dan voorheen, dus ik heb er zin in.”

Ricciardo denkt dat het racen in Sotsji dit jaar wel eens vermakelijker kan zijn dan de vorige drie jaar.