*

Verstappen: ‘Zonde van de eerste training, maar alsnog een prima dag’

Daan de Geus

Daan de Geus

27 april 2018 18:11

Verstappen: ‘Zonde van de eerste training, maar alsnog een prima dag’
Sutton Images

Max Verstappen spreekt na de tweede vrijdagtraining voor de Grand Prix van Azerbeidzjan van “uiteindelijk een prima dag”. Dat is dan ondanks een schuiver in de eerste sessie, en een loos alarm wat betreft een motorprobleem in VT2.

Na iets meer dan een halfuur trainen in de ochtendsessie raakte Verstappen door een remfoutje de barrière. VT1 zat er zo al na elf rondjes op voor de Nederlander. “Zonde van de eerste training”, vertelt hij op Verstappen.nl. “Het was mijn schuld”, geeft hij daarbij toe. “Ik verloor de achterkant van de wagen en spinde. Gelukkig viel de schade mee en konden we die snel repareren.”

Verstappen snelt door de oude binnenstad van Bakoe.

Verstappen complimenteert zijn monteurs er voor, want daardoor heeft hij in VT2 alsnog alles kunnen afwerken dat op het programma stond, terwijl hij verder niet te zwaar aan het foutje tilt. “Ach, dat hoort er een beetje bij op een stratencircuit. Ik maak me er verder niet druk om.”

Dat hij er niet mee zat, liet de Red Bull-coureur in de middagsessie ook wel zien door daarin de derde tijd te rijden op 0.116 seconde van teamgenoot Daniel Ricciardo: “Dit circuit draait om vertrouwen. Daar kun je hier veel tijd mee winnen en ik voel me goed hier.”

Aan het eind van de tweede training was het nog wel even schrikken: “We waren even bang voor een motorprobleem, maar het valt mee. Er is geen schade, het was iets met een sensor.” Zo was het al met al dus toch nog “een prima dag”, met de Red Bull RB14 die wederom sterk was in long runs. “Dus het ziet er goed uit voor de race”, aldus Verstappen.

Teamgenoot Ricciardo verwacht dat zowel de kwalificatie als de race een groot gevecht wordt tussen Red Bull, Mercedes en Ferrari. Net als Verstappen heeft hij veel vertrouwen in de RB14 in de straatjes van Bakoe, maar de snelste man uit VT2 moet toegeven dat hij niet weet hoeveel Mercedes en Ferrari nog kunnen vinden voor in de kwalificatie. “Zelfs als we daarin niet voor elkaar krijgen, staan we er echter goed voor wat de race betreft. We horen hier bij de favorieten”, klinkt het overtuigd.

Ricciardo sloot VT2 als snelste af. In de eerste training eindigde hij een fractie achter Valtteri Bottas als tweede.