Nico Rosberg baalde wel even toen hij zag hoe Lewis Hamilton de pole position voor de Grand Prix van de Verenigde Staten veroverde. Toch is de Mercedes-coureur niet ontevreden over zijn eigen kwalificatie.

“Ik reed een goede ronde en ik was tevreden”, zegt Rosberg, die twee tienden van een seconde toegaf op het baanrecord van teamgenoot Hamilton en zondag als tweede vertrekt. “Maar het was wel even vervelend toen Lewis over de finish kwam, en ik op de videoschermen zag dat hij sneller was. Maar zo gaat het soms.”

Hamilton maakte het verschil vooral in de eerste sector van het Circuit of the Americas. Een echte verklaring heeft Rosberg daar niet voor. “Er was niet bijzonders. Ik gaf gewoon de voorkeur aan sector twee en drie vandaag”, grapt de Duitser. “Lewis was gewoon sneller in de eerste sector.”

Rosberg geeft de hoop echter nog niet op, want het zou niet de eerste keer dit seizoen zijn als de coureur op pole position met een slechte start veel plekken verloor. “De kwalificatie zegt niet alles”, aldus de leider in de WK-stand. “Ik maak nog altijd een goede kans vanaf de tweede plek.’