Heeft Hamilton een gridstraf, staat er morgen alsnog een Mercedes voor hem. Sebastian Vettel moet de poleposition aan Valtteri Bottas laten, maar weet wie daar debet aan is: “Mijn rondje was niet goed genoeg.”

En dat terwijl de auto eigenlijk wel heel erg goed functioneerde, legt Vettel uit aan de Italiaanse wervelwind die Davide Valsecchi is: “Mijn eerste rondje was echter niet snel genoeg, waarna ik mijn hoop vestigde op mijn laatste run, maar dat mondde uit in een anti-climax, vanwege de gele vlaggen.

Het stilvallen van de Haas-bolide van Romain Grosjean gooide dus roet in het eten van Vettel, maar de Duister kijkt onverminderd uit naar de dag van morgen: “Ik heb heel veel zin in de wedstrijd op dit korte, maar prachtige circuit. Ik denk dat het voor ons een goede race kan worden”, voorspelt de Ferrari-man.

Op de vraag of het een inkoppertje is geworden om Lewis Hamilton te verslaan, die vanwege zijn gridstraf zes plaatsen achter hem start, antwoordt Vettel dat hij zich liever op zijn eigen race concentreert: “We zien vanzelf wel hoe het uitpakt met de gridstraf van Lewis. Wij moeten vooral naar onszelf kijken en naar Valtteri Bottas. Hij is dit weekend erg snel en ik verwacht dat de strijd me hem al zwaar genoeg zal worden.”