Zijn monteurs moesten er de hele nacht voor doorwerken, maar het stelde Sebastian Vettel in staat zijn achtste poleposition van het seizoen te behalen.

“Dit is de beste manier om mijn monteurs te bedanken”, aldus Vettel in de persconferentie na afloop van de kwalificatie. “Ze hebben vannacht hard doorgewerkt en hebben niet veel slaap gehad, maar het is niet voor niets geweest.”

Dit seizoen heeft de FIA een ‘avondklok’ ingesteld, die ervoor moet zorgen dat het Formule 1-personeel genoeg rust krijgt. De teams mogen hier echter vier maal per jaar een uitzondering op maken. Red Bull deed dat gisteren.

In de vrijdagtrainingen kreeg het de afstelling niet goed voor elkaar. De lijst met aanpassingen was zo lang dat het team al vroegtijdig besloot langer door te werken. Alles op tijd gedaan proberen te krijgen, zou immers minstens belastend zijn geweest voor de monteurs.

De inspanningen werden beloond met de poleposition, de achtste van Vettel en de elfde voor Red Bull dit seizoen. “We hebben de juiste aanpassingen gedaan”, aldus Vettel. “Ik voelde me veel meer op mijn gemak in de auto. Ik heb het vertrouwen weer terug.”