*

Vettel: ‘Begrijpelijk dat Ferrari onder druk staat’

Daan de Geus

Daan de Geus

29 oktober 2016 09:02

Vettel: ‘Begrijpelijk dat Ferrari onder druk staat’
Racepictures

Sebastian Vettel vindt het niet vreemd dat Ferrari door het uitblijven van succes onder druk staat, maar is er van overtuigd dat de Scuderia terug kan keren aan de absolute top.

“We zijn hier niet om tweede of vierde te worden, maar om te winnen. Dat we onder druk staan, is dus heel normaal”, zegt Vettel, na 18 zegeloze races in een seizoen dat in totaal 21 Grands Prix telt.

De Duitser twijfelt er niet aan dat Ferrari weer successen kan behalen: “Maar dat gebeurt niet met de klik van een muis”, weet hij, aangevend dat het Mercedes en Red Bull ook tijd heeft gekost om toonaangevend te worden.

“Ik heb dat zelf meegemaakt bij Red Bull”, zegt de coureur die uit het opleidingsprogramma van de energiedrankfabrikant komt en van 2009 t/m 2014 in zes seizoenen vier wereldtitels won voor Red Bull Racing.

“Red Bull begon de Formule 1 in 2005 serieus te nemen, maar won pas voor het eerst in 2009”, stipt Vettel, degene die deze eerste Red Bull-overwinning destijds in de wacht sleepte, aan. “En voor Mercedes heeft het ook tijd gekost.”

“Het kost ook simpelweg tijd als je probeert de lat hoger te leggen om terug te keren aan het front. Mensen goed samen laten werken en alles op z’n plek laten vallen gaat nou eenmaal niet zo snel.”

“Zodra het klikt, komen de resultaten echter wel”, stelt Vettel, die denkt dat de Formule 1 in 2017 al wel eens verrassingen kan zien. “Want dan veranderen de regels en dat kan hier en daar zeker gevolgen hebben.”

 

Lees meer over

Ferrari Vettel