Sebastian Vettel kijkt tevreden terug op de eerste dag in Monaco. In de eerste training noteerde hij de snelste tijd en ’s middags reed hij bijna vijftig ronden.

De regerend wereldkampioen eindigde toen als vijfde, op een halve seconde achterstand van dagsnelste Fernando Alonso. Dat deert Vettel echter niet. Hij is blij met hoe de dag verliep. “Het gaat niet slecht. Tot nu toe verloopt het weekend positief”, aldus de Red Bull Racing-coureur na afloop. “Beide banden werken goed en dat is het belangrijkste. Ze houden het lang uit.”

 

“We moeten kijken wat zondag de omstandigheden zijn. Als het hetzelfde is als vandaag kwalificeren we ons zaterdag met de superzachte band. Je kunt er een tijdje mee rijden, dus het is geen drama. De dag verliep goed. Het is uiteraard belangrijk om veel ronden te rijden. Mijn gevoel was gelijk al goed. Ik vermaak me hier wel.”

Vettel is echter niet blij met hoe de Monegasken het circuit opnieuw hebben geasfalteerd. “Het is nu een ander circuit. Hobbeliger en ruiger. Sommige delen die opnieuw zijn geasfalteerd zijn er in mijn ogen niet beter op geworden. Slechter zelfs. Interessant.”