Sebastian Vettel is tevreden over de progressie die Ferrari heeft geboekt in China, ook al kon hij niet tippen aan de snelste tijd van Lewis Hamilton en moest hij ook zijn teamgenoot Kimi Räikkönen en zijn voormalige teamgenoot Daniel Ricciardo voor zich dulden.

“Over het algemeen voelt de auto prettig aan”, verklaart Vettel. “Er is ruimte voor verbetering, maar daar is de vrijdag ook voor bedoeld. Ik had graag wat meer ronden gereden, maar het was een solide sessie en ik denk dat we morgen nog een stap kunnen zetten.” 

Vettel hoopt daarmee de aansluiting met Mercedes te kunnen vinden. “We moeten accepteren dat zij momenteel het sterkst zijn. Het doel is om er vlak achter te komen en als dat niet lukt, moeten we er in ieder geval voor zorgen dat niemand anders langszij komt.”

Zijn zege in Maleisië heeft het zelfvertrouwen van Vettel goed gedaan, maar heeft nu verder geen waarde volgens de Ferrari-coureur. “Dit is een heel ander circuit met compleet andere omstandigheden”, stelt hij. “We moeten ons blijven richten op onze eigen vorderingen. We hebben een goede auto en kunnen optimistisch zijn, maar het is nog vroeg dag.”

Räikkönen
Ook Vettels teamgenoot Kimi Räikkönen heeft een goede dag achter de rug. Hij bleef in de eerste training net achter Vettel hangen, op P4, maar was in VT2 sneller dan de Duitser én de enige coureur die binnen een seconde van snelste man Lewis Hamilton zat.

Hoewel niet alles zonder problemen verliep – ‘we hadden in VT1 een aantal kleine issues en in de tweede training moesten we de remmen vervangen omdat daar iets mis mee was’ – toont de Fin zich ten overstaan van Turun Sanomat tevreden. “Want we hebben ons programma alsnog grotendeels zoals gepland afgewerkt en ik heb aardig wat kunnen rijden”, meldt de coureur die zich verder niet aan voorspellingen waagt: “We moeten maar zien waar we de rest van het weekend toe in staat zijn.”