De vrijdag in China was wederom een goede dag voor Sebastian Vettel, die in beide trainingen de snelste was. Teamgenoot Mark Webber zegt eveneens tevreden te zijn, al eindigde hij de dag als tiende.

Het begint langzamerhand gewoon te worden dat Vettel de man is die de tijdenlijsten aanvoert, waarbij hij dit seizoen in de ochtendsessies meestal aanzienlijk sneller is en de voorsprong vervolgens in de middag ziet slinken.

Regerend wereldkampioen Vettel was in Sjanghai in de ochtend 0,6 seconde ‘los’ van teamgenoot Webber, waarna hij in de middag een marge van iets meer van een tiende behield ten opzichte van nummer twee Lewis Hamilton.

Reden voor tevredenheid bij Vettel, aldus: “Het was een goede dag zonder problemen. We vonden een goed ritme en zijn tevreden met de auto”, verklaart de dagsnelste.

De nuchtere Vettel laat zich verder niet meeslepen door zijn snelste tijden: “Het is pas vrijdag en het raceweekend duurt nog lang”, weet hij. “Er is nog veel werk te doen en ik denk dat het morgen en overmorgen dicht bij elkaar zal zitten, dus we moeten kijken waar we ons nog kunnen verbeteren.”

In de andere RB7 reed teamgenoot Webber in de eerste sessie nog de tweede tijd, maar moest hij in training nummer twee genoegen nemen met de tiende plaats. “Dat was geen prettige training voor me”, zegt hij zodoende over de middagsessie. “Het ging vooral niet goed toen ik een korte run wilde doen op nieuwe banden, hetgeen ook verklaart waarom mijn tijd tegenvalt”, legt hij uit.

Ondanks deze wat tegenvallende klassering is Webber niet teneergeslagen. “Het was over het algemeen toch wel een goede vrijdag, want de auto was betrouwbaar en we hebben veel geleerd. Vanavond gaan we nog kijken wat we met KERS gaan doen, wat we dit weekend uiteraard graag willen gebruiken.”