*

Vettel: ‘De auto voelt anders dan tijdens de tests, maar we komen er wel’

Daan de Geus

Daan de Geus

15 maart 2019 10:12

Vettel: ‘De auto voelt anders dan tijdens de tests, maar we komen er wel’
Motorsport Images

“We waren niet zo snel als we hadden gewild”, geeft Sebastian Vettel – vijfde op 0.837 seconde – toe na de tweede vrije training. Van paniek in de tent is echter geen sprake bij Ferrari.

Dat maakt de Duitser duidelijk na een dag waarop Mercedes tot twee keer toe het snelst was, ondanks dat Ferrari als (volgens sommigen gedoodverfde) favoriet uit de wintertests was gekomen.

Lees ook: VT2: Mercedes blijft bovenaan, Verstappen op afstand op P3

“De auto gedroeg zich anders dan tijdens de wintertests”, legt Vettel de vinger op de zere plek. “We waren niet zo snel als we graag hadden gezien, maar het is pas vrijdag”, relativeert hij dat gelijk. “Het doet er dus niet echt toe.”

“We hebben het juiste ritme gewoon nog niet gevonden, terwijl dat hier in Melbourne erg belangrijk is”, vervolgt Vettel, volgens wie Ferrari de auto dit weekend nog flink kan verbeteren. “En het is nu aan ons om dat te doen.”

Geen grote zorgen dus bij Vettel. “Want wat is het nou eenmaal, vijftien maart ofzo? Straks in december weet niemand meer hoe het hier vandaag op de vrijdag in Melbourne is gegaan.”

Video: Tom Coronel blikt vooruit op de GP van Australië: ‘Geen ploffende Honda’s, Ferrari favoriet’

Lees meer over

Ferrari Vettel