Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft na de eerste vrije training ook de tweede vrijdagsessie als snelste afgesloten, al kwam teamgenoot Valtteri Bottas dichtbij. Achter de Mercedes-coureurs reed Max Verstappen de derde tijd, maar die was wel acht tienden trager dan die van Hamilton.

Representatief is het natuurlijk nog niet, want ‘het is pas vrijdag’, zoals dat in de Formule 1 heet, maar Hamilton heeft door beide sessies als snelste af te sluiten toch onderstreept dat Mercedes haar W10-bolide ogenschijnlijk een stuk beter op de rails heeft gekregen sinds de wintertests.

Lees ook: VT1: Hamilton zet de toon, Honda-motor heeft aan kracht gewonnen

De tweede training begint rustig in Melbourne, met Hamilton die als eerste van de coureurs van de drie topteams een serieuze tijd neerzet. Lange tijd draait het in VT2 echter om long runs, racesimulaties, wat gezien het tijdstip van de sessie – de race begint zondag op dezelfde tijd – ook niet vreemd is.

Kwali-rondjes
Als grofweg halverwege de training de softs omgaan bij de mannen vooraan, draaien ze hun kwalificatiesimulaties af. Bottas trapt daarop af door in de 1:22 te duiken, maar Hamilton countert kort daarop en gaat 0.048 seconde sneller dan zijn teamgenoot in 1:22.600.

De Mercedes-coureurs zijn de enige twee die onder de 1:23 weten te rijden, met Verstappen die op 1:23.400 blijft hangen. De Nederlander zet zijn soft-tijd pas in het laatste kwartier neer, nadat hij zich langer dan de rest op voorbereidend werk voor de race heeft gericht.

Ferrari nog niet op stoom
Achter Verstappen vinden we teamgenoot Pierre Gasly (op 0.042 van zijn Red Bull-collega) en daarna Sebastian Vettel, met Ferrari dat zich vooralsnog niet echt laat zien in Australië. Zijn quasi-collega Kimi Räikkönen van het aan de Scuderia gelieerde Alfa Romeo vinden we net als na de eerste training op P6.

De Fin is daarmee best of the rest, met Vettels Ferrari-teamgenoot Charles Leclerc ook bij ‘de rest’. De Monegask zat in VT1 dichtbij Vettel, maar moet in de tweede training pas op de plaats maken. Hij klaagt ook over een probleem bij het schakelen en spint op het eind.

Voor Red Bull is er na het vallen van de vlag mogelijk slecht nieuws, als Gasly over de radio roept dat hij ‘no power‘ heeft. De sessie voltrekt zich verder zonder grote incidenten, al zijn er de nodige spins en uitstapjes, onder meer van Alexander Albon (Toro Rosso), Alfa Romeo’s Antonio Giovinazzi en Vettel die een keer het gras maait.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.